onsdag 22 september 2010

Insättning

Nu får man skämmas för att jag inte skrivit inlägg på ett bra tag!

Vad har då hänt:
Jo, jag har satt in mina 5 000 för denna månaden, samt 2 000 för denna månaden för att spela med.
Dessa 5 000 för att komma upp i min grundinsats på 50 000 och mina 2 000 som månadsinsättning.

Vad har då investerats?
Jag har under några dagar kollat runt på lite olika aktier och hittade en som jag tyckte var intressant. Efter att kollat runt lite på borsdata.com, samt läst avanzas aktieanalys så blev det ett tillslag på Skistar B för 5 000 då jag vill spara mina 2 000 till en kommande 4 000 eller 6 000 investering

Vad jag lärt mig sen sist:
Antagligen är jag inte ensam om att ibland hänga över mobiltelefonen med ständiga uppdateringar om nuvarande aktievärde (bloomberg heter appen för intresserade), men det ger inget mer än nöje/missnöje.
Vad jag mer av värde, lärt mig är att kolla på borsdata.com dels över direktavkastningen, aktiens förhållande till OMX, men även P/E-värdet vilket är lite flummigt att förklara, men enkelt sagt så berättare ett högt värde att aktien är övervärderad och ett lägre värde att aktien är undervärderad. Det är inget som man slaviskt ska gå på utan bara en mindre fingervisning, men kan vara bra att slå ett öga på.

Hur ser det då ut med mina befintliga investeringar?
HM inhandlades för 248,75 och står i dagens läge i 258,40, detta ger ett marknadsvärde på 5168 kr för 20 st.
Axis inhandlades för 90,71 och står i dagens läge i 91, detta ger ett marknadsvärde på 5005 kr för 55 st.

Tips och kommentarer är varmt välkomna!

2 kommentarer:

 1. Skistar är ofta ett bra köp vid denna tiden på året, men hur länge planerar du att äga pappret? Ska du dumpa det innan utdelningen eller ser du det som ett innehav på lång sikt.

  Att du köpte HM är inget du behöver motivera, då jag tycker den aktien borde ingå i allas långsiktiga portfölj. Men motivera gärna ditt köp av Axis, varför blev det ett köp där?

  SvaraRadera
 2. Axis är än idag kungarna av övervakningskameror, det är ett bolag som verkar stabilt, som jag personligen haft kontakt med, samt att jag vet att de har en del ny utveckling på gång!

  Om man kollar på ett längre perspektiv så ser de även ut att vara inne i en mindre svacka just nu och jag tror att det snart kommer en stark uppgång.

  Skistar planeras att lämnas 2 veckor efter novemberlovet, då jag tror att den största rusningen för skidsemester har inträffat.

  Tips på vår-aktier?

  SvaraRadera